در مقاله ای که آماده کرده ایم، می توانید با معنی و مفهوم متریال، صفر تا صد متریال چیست؟ بهترین متریال و انواع متریال ساختمان آشنا شوید متریال در معنی لغوی، معنی جنس و ماده می دهد.این کلمه نقش بسیار حیاتی در صنایعی مثل معماری، مدل سازی و غیره ایفا می کند. نقشه ی اولیه چگونگی استفاده از متریال را در نرم افزار هایی مثل 3DMAX و مایا و لومیون می توان تهیه کرد. برای آشنایی با متریال تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

متریال-material

توسط متریال، ما می توانیم جنس انواع مواد به کار رفته در مدل سازی را مشخص کنیم.حتی می توانیم تعیین نماییم که زاویه تابش نور به داخل اجسام به چه صورت باشد.Material در طراحی و معماری ساختمان، سبب می شود که اجسام شکل و مدل واقعی پیدا کنند. به همین دلیل باید دقیقا آنها را شناخته و از بهترین نوع متریال در مدل سازی و غیره استفاده نماییم. به طور مثال وقتی می گوییم برای چیزی متریال تعریف می کنیم مثل این است که نقاشی را رنگ بزنیم. متریال انواع گوناگونی دارد که برای هر قسمتی از مدل سازی و یا هر بخشی از صنعت از نوع خاصی از متریال استفاده می شود. همچنین در معماری وساختمان سازی، هارمونی بین متریال مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است.

متریال چیست و چگونه متریال را بشناسیم ؟

اگر برای شما هم سوال است متریال چیست با ما تا انتهاب مقاله همراه باشید برای آشنایی متریال یا محصول راههای گوناگونی وجود دارد. در این مقاله از سایت شفیق میخواهیم به برسی مهمترین اقدامات مربوط به متریال چیست بپردازیم.

متریال در واقع مشخص کننده جنس مواد به کار رفته در مدل سازی است.مقاومت این متریال کاملا بستگی به جنس مواد انتخابی و ترکیب آنها با یکدیگر دارد. به طور مثال متریال زیر را با هم بررسی می کنیم:

  • فایبر سمنت برد مقاومت بسیار بالاتری نسبت به چوب و سیمان دارد و همچنین به واسطه ی حشرات آسیب نمی بیند. در مقابل رطوبت و حرارت نیز بسیار مقاوم است.
  • نمای آجری بسیار محبوب و پیشینه دار است و حتی در معماری مدرن نیز جایگاه ویژه ای دارد.
  • نمای سنگی مدل های گوناگونی دارد و در نمای ساختمان بسیار پر طرفدار است. علاوه بر این، سنگ ها مقاومت زیادی در برابر رطوبت داشته و از قیمت های بالایی نیز برخوردارند. معمولا برای غلبه بر رطوبت و گرد و خاک در محیط های مرطوب از متریال سنگ استفاده می کنند.
  • متریال شیشه ای: شیشه بسیار محبوب و پر طرفدار در ساخت انواع ساختمان به شمار می رود. استفاده از شیشه برای روشنایی و شفافیت از زمان قدیم بسیار مورد توجه بوده است. به طور کلی در معماری لوکس و مدرن جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.اگر به طور همزمان از شیشه و فلز استفاده کنیم، می توانیم متریالی بسیار شیک، مدرن و مقاوم تولید نماییم.

  • متریال چوبی: از این نوع متریال معمولا در معماری مدرن استفاده می شود. این متریال برگرفته از طبیعت است و حس لطیفی از گرمای طبیعت را به ارمغان می آورد. دارای استحکام خاصی می باشد و در مقابل کپک و قارچ مقاوم است. همچنینن این نوع متریال بسیار سبک است.
  • متریال کامپوزیت: این نوع متریال، دوام و کارایی بسیار زیادی دارد. همچنین بسیار سبک و مستحکم است.
  • سرامیک: نوعی انقلاب در عرصه ی ساخت و ساز ساختمان به حساب می آید. از سرامیک هم در دکوراسیون داخلی و هم در دکوراسیون خارجی استفاده می گردد.

متریال یعنی چه

برخی متریال را می توان با یکدیگر ترکیب نمود و متریال جدیدی تولید کرد. در ترکییب این متریال باید به جنس و استحکام مواد و همچنین هارمونی آنها با یکدیگر توجه کرد. به طور مثال با ترکیب چوب و بتن می توان ترکیب بی نظیر بصری تولید نمود زیرا بافت بتن سرد و بی روح است اما در کنار بافت طبیعی و گرم چوب بسیار چشم نواز می شود.

بهترین متریال یعنی چه

در این بخش به معرفی بهترین متریال می پردازیم:

  1. چوب: این ماده خیلی سال است که در ساخت انواع ساختمان استفاده شده و کاربرد دارد. دلیل اینکه این ماده را جزء بهترین متریال می دانیم، سبک بودن، در دسترس بودن و قابلیت شکل پذیری بالای آن است.همچنین از چوب می توان به عنوان عایق سرما و گرما یاد کرد. اما چوب با تمام قابلیت ها و ویژگی های خوب، معایبی نیز دارند مثلا استحکام پایینی در مقابل موریانه ها و آتش سوزی دارد پس خیلی نمی تواند به تنهایی ایمن باشد. برای برطرف کردن این قبیل مشکلات، از کامپوزیت ها استفاده می شود. بهترین نوع چوبی که در ساخت ساختمان ها استفاده می شود، چوب بامبو است.
  2. فولاد(steel): این متریال با وجود استحکام خیلی زیادی که دارد اما در عین حال بسیار سبک می باشد. این ماده را می توان به بهترین شکل تغییر داد و فرم خاصی برای آن در نظر گرفت. اما با توجه به همه ی این مزایا، عیبی که این ماده دارد این است که هزینه ی خریداری آن بسیار بالا است.
  3. بتن(concrete): این ماده به طور کلی ترکیبی از سیمان و ذراتی مثل شن و ماسه و آب است. این متریال بهترین ماده در ساختمان سازی است زیرا دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی می باشد. به عبارت دیگر برای تحمل وزن فونداسیون و تیرآهن ها این متریال بسیار مستحکم و مقاوم است و هر چه آب بیشتری جذب کند مقاوم تر نیز می شود.
  4. قالب های بتنی عایق: این ماده ی ترکیبی جزء بهترین مواد ساخت ساختمان به حساب می آید چرا که بسیار سبک و و مقاوم است. این نوع متریال از پخش کردن مایع بتن بین متریال های عایق مثل پلی استیرن به وجود می آید.
  5. فوم های گیاهی: فوم های سخت پلی یورتان گیاهی، بسیار مقرون به صرفه هستند و عایق بسیار خوبی در برابر سرما و گرما به حساب می آیند. این فوم ها با کامپوزیت ها رقابت می کنند. این نوع متریال بسیار در مقابل نفوذ رطوبت مقاوم است.
  6. کاه (straw): جالب است بدانید که کاه همیشه یکی از متریال پر طرفدار در ساخت انواع بنا از قدیم تا به امروز بوده است. البته این متریال در برابر آب و رطوبت مقاوم نبوده و ماده مناسبی در مکان های بسیار بارانی نمی تواند باشد.

چرا بعضی ها از تعمیرات منزل هراس دارند؟

یکی از راه‌های نونوار کردن منزل بازسازی است، در دل بعضی ها ترس عجیبی از این کار وجود دارد. حتی بعضی ها اعتقاد دارند که بازسازی منزل خستگی و دوندگی بیشتری نسبت به ساخت خانه دارد. یکی از مهمترین مواردی که در بازسازی خانه تاثیر مستقیم دارد و در عملیات های اینچنینی انتظار به تعویض آن ها می رود کابینت آشپزخانه و کمد دیواری و کابینت روشویی است. با کمی دقت متوجه می‌شویم کسانی که از بازسازی منازل هراس دارند اشخاصی هستند که اکثر متریال های به کار برده شده در ساختمان را به خوبی نمی‌شناسند و به همین دلیل ترس انجام  این کار را دارند. در واقع باید گفت هر کاری راهی دارد، شما میتوانید با شناخت متریال های مختلف به راحتی بازسازی یا تعویض وسایل منزل را انجام دهید. همانطور که گفتیم کابینت آشپزخانه یکی از اصلی ترین گزینه های تعویض برای خانه های قدیمی است. ابتدایی ترین دانستنی ها برای انجام این کار عبارتند از : شناخت متریال، آشنایی با برند یا کشور تولید کننده؛ موارد تاثیرگذار در درجه کیفی و قیمت، شناخت مراکز یا فروشگاههای معتبر ارائه دهنده متریال.

1-شناخت متریال

به عنوان مثال اگر بخواهیم  به بحث کابینت و کمد دیواری بپردازیم باید  گفت نخستین  مورد شناخت متریال است ،  شناخته شده ترین جنس  برای کابینت ،  ام دی اف است  اما باید دانست که ام دی اف خانواده وسیع و متنوعی دارد، ام دی اف خام، هایگلاس، لمی گلاس، پلی گلاس. شباهت تمام مواردی که اشاره کردیم در مغز آنها است. تمام این متریال ها از مغز ام دی اف ساخته شده و  تفاوتشان در روکش آنهاست که عمده تفاوت و قیمت و طول عمرشان به همان روکش و البته کیفیت مغز و آنهاست.

اطلاعات بیشتر : لترون چیست و چه کاربردی دارد ؟

بعضی از کابینت ها هم هستند که از چوب طبیعی ساخته شده‌اند که اکثراً گران قیمت هستند. در اصل این چوب ها چوب های طبیعی درختان هستند که فرآوری شده و به کابینت تبدیل شده اند. البته باید نکته مهمی را گوشزد کرد ، روکشی وجود دارد به نام روکش چوب طبیعی و از چوب واقعی ساخته شده و بر روی مغز ام دی اف لمینت می شود. بعضی این جنس را با چوب طبیعی اشتباه می گیرد و البته این دست ام دی اف ها هم قیمت بالایی دارند. متریال دیگری که در صنعت دکوراسیون و کابینت سازی استفاده دارد خانواده پی وی سی است که چند سالی است ورق های  فومیزه را روانه بازار کرده است و  شاخص ضد آب بودنش کاربرد آن را متمایز کرده است.

چگونه متریال را بشناسیم؟ -ورق فومیزه - کابینت روشویی پی وی سی

2- آشنایی با برند یا کشور تولید کننده

این که چطور می‌توانیم از خوشنامی یک برند آگاهی پیدا کنیم بستگی به همت خودتان دارد، شبا کمی جستجو در فضای مجازی و اینترنت و کمی پرس و جو می‌توانید درباره یک برند اطلاعات کسب کنید و همین روش برای اطلاع از کشور تولید کننده هم صدق می کند. البته باید گفت که کشور ایران به لحاظ تولید متریال هایی همچون ام دی اف و ورق های پی وی سی پیشرفت چشمگیری داشته و توانسته اجناس مرغوب و قابل رقابت با برندهای خارجی تولید کند. کمی وقت بگذارید و با چند فروشنده و  نصاب ماهر صحبت کنید، درباره کیفیت  متریال های مختلف اطلاعاتی جمع آوری کنید. مسلما بهترین نتیجه در خلاصه کلام و فروشندگان و افراد اهل فن در این  رشته به دست خواهد آمد.

3- موارد تاثیرگذار در درجه کیفی و قیمت

امروزه برای شناخت فروشگاهها و کارخانجات صاحب‌نام و معتبر راه های گوناگونی وجود دارد . متریال شما ام دی اف باشد یا ورق پی وی سی فرقی نمی‌کند شما باید پس از شناخت این مراکز نسبت به سابقه نیک آنها در بازار مطمئن شوید. در حوزه رقابت قیمت یکی از ترفندهای فروش است که اکثراً توجه ویژه ایی به آن دارند . قیمت پایین یا بالای یک برند و کارخانه تاییدی بر کیفیت یا عدم کیفیت آن جنس نیست بلکه سابقه و خوشنام بودن آن برند در بازار ملاک اصلی تصمیم گیری و استفاده از آن محصول است.

چگونه متریال را بشناسیم؟ -ورق فومیزه - کابینت روشویی پی وی سی

تا اینجا حدودا با عبارت متریال چیست آشنا شدید در کل باید گفت برای ساخت و بازسازی یا هر کار دیگری شناخت متریال به ما کمک می کند بهترین تصمیم را بگیریم ، ذکر مثال بازسازی خانه و تعویض کابینت نمونه ایی بود برای آشنایی با راه های تحقیق و شناخت متریال و ابزار. مسلما آشنایی با مراحل و چگونگی کاری که می خواهید آغاز کنید و به سرانجام برسانید شما را به اعتماد به نفس می رساند و باعث می شود که کار را به بهترین نحو انجام دهید.

متریال ساختمان یعنی چه

در ساخت و معماری ساختمان ها از انواع متریال اسفاده می شود، در زیر به چند نمونه از پر کاربرد تربن متریال ساختمان اشاره می کنیم:

  • پوشش سرد: این نوع متریال در نواحی کویری و گرم و خشک بسیار کاربرد دارد. این نوع پوشش ها از جنس پلاستیکی هستند که نور خورشید را به سادگی به بیرون منعکس کرده و مانع گرم شدن داخل ساختمان می شوند.
  • پانل های عایق سازه ای:در واقع از قرار دادن نوعی عایق فومی در میان چوب و یا سیمان درست می شود که نوعی کامپوزیت را به وجود می آورد. این متریال بسیار با کیفیت، عایق و بادوام است.
  • شیشه های کم انتشار: این متریال ازبهترین نوع متریال ساختمانی می باشد زیرا لایه لایه تولید شده و در بین لایه های از گاز آرگون استفاده می شود. به خوبی گرما را در خود به دام انداخته و مانع عبور گرما می شوند. پس می توانند در مصرف برق و گاز تا حد خیلی زیادی صرفه جویی کنند.
  • پانل های عایق خلآ: بین این متریال از خلآ پر شده است که بسیار عایق خوبی در برابر سرما و گرما محسوب می شود. با استفاده از این متریال می توان دیوار های نازک با خاصیت عایق بالا ایجاد کرد. این متریال در ساخت ساختمان های پیش ساخته کاربرد زیادی دارد.
  • آلومینیم: به تنهایی قابلیت استفاده کردن در ساخت ساختمان را ندارد و به همین علت معمولا با متریال دیگری مثل مس و ومنیزیم آلیاژ می شود. سازگاری بسیار بالایی با محیط زیست دارد و جایگزین مناسبی برا چوب به حساب می آید.
  • دیوار پوش : یکی از ساده ترین پوشش ها جهت جلوه بیشتر فضای دکوراسیون داخلی است. دیوارپوش دارای طول عمر بالا تر و ظاهری زیبا تر از رنگ و کاغذ دیواری است. به همین دلیل امروزه انواع دیوارپوش را برای پوشش دیوار ها انتخاب می کنند یکی از بهترین متریال برای زیباسازی فضای دکوراسیون داخلی استفاده از ورق های فومیزه روکش دار ، فومیزه امباس و فومیزه خام است زیرا این متریال کاملا ضد آب بوده و در مقابل گرما ، نور و حشرات بسیار مقاوم است .

سوالات متداول:

1.متریال چیست؟

توسط متریال، ما می توانیم جنس انواع مواد به کار رفته در مدل سازی را مشخص کنیم.حتی می توانیم تعیین نماییم که زاویه تابش نور به داخل اجسام به چه صورت باشد.Material در طراحی و معماری ساختمان، سبب می شود که اجسام شکل و مدل واقعی پیدا کنند.

2. انواع متریال کدام است؟

برخی متریال را می توان با یکدیگر ترکیب نمود و متریال جدیدی تولید کرد. در ترکییب این متریال باید به جنس و استحکام مواد و همچنین هارمونی آنها با یکدیگر توجه کرد. به طور مثال با ترکیب چوب و بتن می توان ترکیب بی نظیر بصری تولید نمود.

3.بهترین متریال ساختمانی کدام ها هستند؟

انواع مختلفی از بهترین متریال ساختمان را نام بردیم که از جمله می توان به چوب، فولاد، بتن،کامپوزیت های حل، پوشش سرد، آلومینیم و آلیاژ های آن، شیشه های کم انتشار،پانل های عایق سازه ای،فوم های گیاهی اشاره نمود.