✔ کپک کابینت چیست و چرا در ورق های MDF ایجاد می­شود؟

کپک کابینت ، کپک نوعی قارچ است که در رنگ­ های مختلف بر روی برخی سطوح ایجاد می­شود. کپک در مکان­هایی رشد می­کند که منابع غذایی و رطوبت مناسب در دسترس داشته باشد.چوب ، به دلیل طبیعی بودن ، منبع غذایی مناسب برای رشد کپک ایجاد می­کند و بنابراین یکی از محیط ­های خوب برای رشد قارچ و کپک، چوب و محصولات ساخته شده از آن، مانند MDF است. آشپزخانه محلی است که عموماً میزان رطوبت به دلیل شست و شو و پخت و پز بالا بوده و محیطی مناسب از نظر رطوبت و نور برای رشد کپک است.

با این توضیحات، استفاده از MDF در آشپزخانه، اگرچه باعث زیبایی آن می­شود ولی مکان بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر کپک بر روی آن است. حضور کپک در صفحات MDF از طرفی ممکن است مشکلات سلامتی را برای اعضاء خانواده ایجاد کند و از طرف دیگر، در صورت نفوذ کپک به درون چوب، باعث تغییر رنگ، تغییر شکل و انحنا در آن می­شود. یکی از راه ­هایی که برای جلوگیری از ایجاد کپک در MDF بیان شده است، خشک نگهداشتن آن است ولی این کار هم مشقت و سختی را در پی داشته و هم در برخی مکان­ های کشور که میزان رطوبت هوا زیاد است کارساز نیست. حال این سوال وجود دارد که راه حل مناسب برای رفع این مسئله چیست و آیا جایگزین کردن MDF با ورق­ PVC می­تواند مفید باشد؟

ماربل شیت اصفهان

✔ آیا ورق ­های فومیزه PVC، مانند MDF کپک میزند؟

همانطور که بیان شد، یکی از دلایل ایجاد کپک، در دسترس بودن مواد غذایی مناسب برای رشد آن است. چوب به دلیل طبیعی بودن این مواد غذایی را برای کپک ایجاد می­کند ولی مواد پلیمر، مانند ورق PVC، به دلیل آنکه از مواد نفتی ساخته شده و طبیعی نیست، قادر به تامین مواد غذایی برای رشد کپک نبوده بنابراین عملاً در صورت وجود رطوبت زیاد، بر روی سطح محصولات PVC، کپک ایجاد نمی­شود. این ویژگی باعث شده است که در این زمینه  ورق­ های فومیزه PVC جایگزین بسیار مناسبی برای MDF باشد. در صورت استفاده از ورق فومیزه به جای MDF، دیگر نیاز به خشک کردن مکرر صفحات کابینت نبوده و همچنین می­توان از آن برای تمامی نقاط کشور، با میزان رطوبت و دمای مختلف، استفاده کرد. از نظر سلامتی نیز، استفاده از ورق­ های فومیزه PVC، به دلیل عدم ایجاد کپک، می­تواند مفید باشد.

✔ استفاده از ورق فومیزه در چه مکان هایی ضروریست ؟

با توجه به توضیحات ارائه شده میتوان به این نتیجه رسید که در مکانهایی مانند زیر سینک ظرفشویی کابینت روشویی پی وی سی ، کابینت روشویی سرویس بهداشتی و حمام از جمله  مکانهاییست که می بایست حتما در ساخت آنها از ورقهای فومیزه استفاده کرد چرا که به دلیل رطوبت و آبریزی بالا متریالهایی مانند MDF بطور کل کاربردی نمی باشند و در مدت زمان کوتاهی به مکان رشد کپک و قارچ تبدیل میشود.

✔  8 روش برای جلوگیری از رشد کپک در کابینت آشپزخانه

گاهی اوقات با وجود تمام مراعات باز هم با کپک کابینت آشپزخانه مواجه می‌شوید. این موضوع می‌تواند به دلایلی چون رطوبت ناشی از آشپزی، عدم تهویه و نور مناسب، شستن ظروف و حتی استفاده از ماشین ظرفشویی بر می‌گردد. اما با این حال باز هم روش‌هایی، برای جلوگیری از رشد کپک در کابینت آشپزخانه وجود دارد، که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

1. فکری برای سطل زباله کابینت آشپزخانه بکنید

هر چقدر هم که به موقع زباله‌ها را بیرون بگذارید ، باز هم امکان دارد باقی‌مانده غذا یا شیرابه در سطل یا کابینت ریخته شود. این مواد در مدت کوتاهی، کپک زده و بوی بدی ایجاد می‌کنند. برای جلوگیری از آن بهتر است از سطل آشغال کابینتی پلاستیکی یا استیل استفاده کنید.امباس

2.آشپزخانه را خشک نگه دارید!

خشک نگه داشتن آشپزخانه، بدون تردید مو‌ثر‌ترین راه برای پیشگیری از کپک زدن کابینت خواهد بود. کابینت‌های کنار سینک، مستعد‌ترین کابینت‌ها برای باد کردن و کپک زدن هستند. پس هر زمان که مشغول شست و شوی ظروف هستید، از شدت آب کم کنید تا از پاشیدن آن، به دور و اطراف کابینت سینک جلوگیری کنید. بعد از شستن ظروف، یک پارچه خشک روی آن بکشید تا تمامی رطوبت‌های احتمالی را از بین ببرید. با خشک نگه داشت کابینت‌ها، از زنگ زدگی و تغییر رنگ احتمالی دستگیره‌های کابینت نیز جلوگیری کرده و نیازی به خرید یراق آلات کابینت نخواهید داشت.

3.از تمیز کردن آشپزخانه غافل نشوید

کپک در محیط مرطوب و گرم، می‌تواند در هر نقطه‌ای رشد کند؛ پس از تمیز کردن آشپزخانه خود، غافل نشوید. از تمیز کردن اجاق گاز شروع کنید و به نظافت یخچال برسید. کپک می‌تواند در مکان‌هایی دور از چشم مانند پشت اجاق گاز و یخچال رشد کرده و در نهایت به کابینت‌ها سرایت کند. هر از گاهی کابینت‌های زیر سینک را باز کرده و وسایل درون آن را بیرون بیاورید. اتصالات سینک را چک کرده و به گوشه و کنار کابینت نگاهی بیاندازید. این بخش از آشپزخانه، بهترین مکان برای رشد کپک محسوب می‌شود.ورق طرح سنگ

4. انداختن فرش در آشپزخانه ممنوع!

انداختن فرش در آشپزخانه ایده چندان مناسبی نیست، زیرا ساختار و اجزای فرش، باکتری و رطوبت زیادی را به خود جذب می‌کند. این باکتری و رطوبت، حتی با وجود نظافت مداوم و مرتب، از بین نرفته و به مرور به کپک تبدیل می‌شود.

5. بررسی کابینت‌ها فراموش نشود

هر از گاهی با جابه‌جایی وسایل، این نقاط که قابل به آسانی قابل رویت نیستند را بررسی کنید . کابینت‌ها را باز کرده و بعد از بیرون آوردن وسایل، به گوشه و کنار آن‌ها با دقت نگاه کنید. در این بررسی تنها متوجه کپک و آلودگی‌های درون کابینت نخواهید شد، بلکه متوجه میزان استهلاک لولا و سایر یراق به کار رفته در آن نیز خواهید شد.

جهت خرید فومیزه روکش دار کلیک کنید

6. سطح رطوبت را کنترل کنید

با هربار پخت و پز، رطوبت زیادی از بخار حاصل از مواد غذایی تولید می‌شود. در چنین شرایطی برای کنترل سطح رطوبت، از ابتدای آشپزی هواکش را روشن کنید. اگر در آشپزخانه پنجره‌ای هم دارید، آن را باز کنید.

7. به ظروف نگهدارنده مواد غذایی توجه کنید

اکثر افراد چای، قهوه، شکر، حبوبات و سبزیجات خشک را در ظروف مخصوص ریخته و آن‌ها را داخل کابینت نگه می‌دارند. با اینکه مواد غذایی گفته شده، از طول عمر بالایی برخوردار هستند، اما ممکن است به دلیل نگهداری در مکان نامناسب خراب شده و کپک بزنند. پس هر چند وقت یکبار، ظروف این مواد را از کابینت بیرون آورده و با دقت تمیز کنید.

8. تمامی اتصالات و لوله‌های آب را چک کنید

گاهی اوقات نشتی آب از وسایلی چون یخچال، ظرفشویی و حتی سینک، می‌تواند در زمانی کوتاه صدمات شدیدی به کابینت آشپزخانه شما وارد کند. پس در حین پخت و پز در آشپزخانه، از کارکرد این وسایل غافل نشوید. اگر متوجه رطوبتی در سطح آشپزخانه شدید، باید به دنبال منبعی برای آن باشید؛ زیرا باید این احتمال را بدهید که یکی از وسایل گفته شده، دچار نشتی و خرابی شده است.

سخن پایانی

هنگامی که کپک کابینت ام دی اف رخ می‌دهد، یک متخصص می‌تواند سطوح را بررسی کرده و تعیین کند که آیا رشد کپک روی تخته ام دی اف کابینت‌های خانه شما وجود دارد یا خیر و یا اینکه تا چه حد است و آیا قابل تمیز کردن است یا مجبور به تعویض کابینت‌های خود هستید. شناسایی کپک ممکن است دشوار باشد، بنابراین اولین قدم این است که آسیب آب وجود داشته باشد و اگر نشت آب فعال باشد می‌توان گفت که کپک زدن کابینت ام دی اف اتفاق افتاده است.

موسسان گروه صنعتی و بازرگانی شفیق ، از جمله پیشکسوتان صنعت تولید و بازرگانی کشور بوده که فعالیت رسمی خود را در شهر هنرپرور اصفهان از سال 1350 با تولید و فروش انواع قطعات یدکی خودرو با نام گروه صنعتی کهن آغاز نمودند. قابل ذکر است که در سال 1357 نام گروه صنعتی کهن به گروه صنعتی شفیق تغییر داده شد. همچنین با راه اندازی کارخانه در زمینی به مساحت 15000 متر مربع در شهرک صنعتی محمود آباد اصفهان ، حوزه فعالیت شرکت گسترش یافت.